-15% ΕΚΠΤΩΣΗ σε όλη την ιστοσελίδα! ΕΚΠΤΩΣΗ -15%! Κουπόνι: CH2024

Φυτέψτε δέντρα με τις αγορές σας #StyleForTrees


Με κάθε αγορά που κάνετε στο κατάστημά μας, συμβάλλετε στη φύτευση δέντρων στα μέρη του πλανήτη που τα χρειάζονται περισσότερο..
5 χώρες


176490 φυτεύτηκαν δέντρα


Η καταστροφή των δασών προκαλεί πολλά προβλήματα. Τα δέντρα είναι ο βιότοπος πολλών ειδών ζώων, καθαρίζουν τις πηγές νερού, ελέγχουν τις πλημμύρες και τη διάβρωση και βοηθούν στην αποκατάσταση των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών στο έδαφος για καλλιέργεια. Όταν οι αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψουν τις φάρμες τους για να μετακομίσουν στις πόλεις αναζητώντας εργασία. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φτωχές χώρες, όπου αναγκάζονται να εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες απλώς και μόνο για να επιβιώσουν.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο κόβονται 15 δισεκατομμύρια δέντρα ενώ μόνο 5 δισεκατομμύρια φυτρώνουν ξανά, έτσι η καθαρή απώλεια δέντρων είναι 10 δισεκατομμύρια ετησίως. Από την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού, ο αριθμός των δέντρων σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει μειωθεί κατά 46% και αν συνεχιστεί αυτή η τάση, το πρόβλημα θα συνεχίσει να επιδεινώνεται τα επόμενα χρόνια.

Έχουμε ακόμα χρόνο να αλλάξουμε την τάση και να κάνουμε κάτι για τον πλανήτη που ζούμε.

young trees carrying trees planting trees

Στο Caphunters έχουμε συνεργαστεί με τη ΜΚΟ Eden Reforestation. Με τη βοήθειά σας, πραγματοποιούμε εργασίες αναδάσωσης σε 5 μέρη σε όλο τον κόσμο:

nepal Νεπάλ
Νεπάλ Είναι μια από τις φτωχότερες και πιο υπανάπτυκτες χώρες στον κόσμο και οι κάτοικοί της εξαρτώνται άμεσα από το περιβάλλον για να επιβιώσουν. Τα τελευταία 20 χρόνια έχασαν το ένα τέταρτο του πληθυσμού των δέντρων τους, γεγονός που έκανε τις συνέπειες του σεισμού 8,1 Ρίχτερ του 2015 ακόμη χειρότερες λόγω κατολισθήσεων, που προηγουμένως καλύπτονταν από δέντρα.
madagascar Μαδαγασκάρη
Μαδαγασκάρη Είναι μια χώρα με περισσότερα από 200.000 είδη ζώων και φυτών μοναδικά στον κόσμο. Αλλά περισσότερο από το 90% των δασών και των μαγγρόβων της έχουν καταστραφεί, επομένως όλα αυτά τα είδη κινδυνεύουν, ή ακόμα χειρότερα, εξαφανίζονται.
haiti Αΐτη
Αΐτη Είναι γνωστό για τις εμφύλιες συγκρούσεις και τις φυσικές καταστροφές. Μετά από δεκαετίες εργασίας και επενδύσεων από τη διεθνή κοινότητα, παραμένει μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά χώρες. Το 98% των δασών της έχει καταστραφεί και κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι καταστρέφεται το 30% των υπόλοιπων δέντρων.
haiti Μοζαμβίκη
Μοζαμβίκη Βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Αφρικής όπου το 68% του πληθυσμού της ζει σε αγροτικές περιοχές. Το 45% του συνόλου ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, επομένως εξαρτώνται από τους φυσικούς πόρους και τα δάση για να επιβιώσουν. Ιστορικά, η Μοζαμβίκη φιλοξενεί τεράστια μαγγρόβια, τα οποία αποδεκατίζονται και καταστρέφονται.
haiti Indonesia
Indonesia Αποτελείται από περισσότερα από 17.000 νησιά και είναι μια από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον πλανήτη. Υπάρχουν περίπου 135 είδη απειλούμενων θηλαστικών σε αυτά τα νησιά, συμπεριλαμβανομένων της τίγρης της Σουμάτρας, των ουρακοτάγκων, του ρινόκερου της Ιάβας και των ελεφάντων της Σουμάτρας. Υπολογίζεται ότι 40 εκατομμύρια Ινδονήσιοι της υπαίθρου εξαρτώνται από τη βιοποικιλότητα του περιβάλλοντος τους και, τις τελευταίες 3 δεκαετίες, η Ινδονησία έχει χάσει το 40% των μαγγροβίων της.


Το έργο αυτής της ΜΚΟ υπερβαίνει τη φύτευση δέντρων. Με την προσέγγισή τους, καταφέρνουν να τονώσουν την οικονομία των κατοίκων αυτών των περιοχών, βοηθώντας έτσι όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και βελτιώνοντας τις συνθήκες αυτών των ανθρώπων..

Τα κλειδιά της επιτυχίας σας είναι:
  • Συνεργαστείτε με ανθρώπους που έχουν δεσμευτεί να αναδασώσουν τα δάση τους
  • Προσλάβετε και εκπαιδεύστε τους κατοίκους αυτών των πόλεων για να φυτέψουν τα νέα δέντρα
  • Να φυτεύετε πάντα αυτοφυή είδη δέντρων

Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν μια νέα δραστηριότητα που τους ωφελεί όχι μόνο οικονομικά, αλλά βελτιώνει και τις συνθήκες διαβίωσής τους και τους δίνει νέες ελπίδες να διατηρήσουν τα σπίτια τους, αποφεύγοντας τις συνέπειες της αποψίλωσης των δασών..